Vår og sommerinformasjon 2024


Gravsteinsoppretting, vann, plenklipp, avfallshåndtering og stellavtaler

OPPDATERING JUNI 2024: Sommeren kom 2 uker tidligere enn vanlig og gresset vokser allerede fort. Vi kommer til å bli hengende etter nå i juni med gressklipping. Mange av våre sommeransatte er skoleelever og studenter som ikke begynner på jobb før 24. juni. Takk for at dere er tålmodige med oss, og send en tanke til insektene som får kose seg litt ekstra med høyt gress og noen markblomster.

Når snøen forsvinner, så har vi erfart at gravlykter og annen pynt blir liggende. Husk at det er hver enkelt gravfesters ansvar å rydde bort dette. Det vil også ligge igjen blomster fra vinterens begravelser.

Det er vårt ansvar å ordne jordhauger og etterhvert fjerne jordhaug og å så gress. Jordhaug skal ligge i opptil 14- 16 måneder før den blir tatt bort.

Vi retter ikke opp skjeve gravsteiner. Dette er festers ansvar og dere kan få hjelp der dere kjøpte steinen eller hos en steinleverandør. Begravelsesbyråene, Gravstell Tromsø og Andreassen Monumentservice er de mest aktuelle til oppretting, oppussing og andre justeringer av gravstein.

Gravstell Tromsø: 90933327/48350314
Andreassen Monumentservice: 95724712
Hartvigsen Begravelsesbyrå 77641000
IMI Begravelsesbyrå 77662500

Vann på gravlundene. Vi åpner vannet fortløpende på gravlundene. Gravlundene med mest tele i bakken er Elvestrand, Elverhøy, Vangberg, Tromsø gravlund. Noen ganger slipper ikke frosten i rørene tak før i midten av juni. 

Vi klipper gress ustanselig på alle 21 gravlundene gjennom hele sommeren. Vi er stolte og glade for å kunne tilby jobb til ivrige sommeransatte. Ta godt imot dem alle, de er flinke folk som av og til kjemper en hard kamp mot voksende gress i vekslende nordnorsk sommervær. :)

Søppelcontainerne vår fylles fort, spesielt i juni. De tømmes regelmessig. Pass på at ikke produkter som inneholder batteri ender opp i restavfall.

 

Send oss gjerne en epost. Sommeren er travel for oss og vi har ikke alltid kapasitet til å besvare telefon. Bruk post@kirken.tromso.no


 

STELLAVTALE FOR FLERE ÅR

Våre blomster er av høy kvalitet og holder seg fint gjennom sommeren. Med forbehold om veldig sen vår, så er beplantningen ferdig utført 23. juni.

Vi bruker for det meste røde begonia samt hvite og/eller blå kantlobelia.

Frist for å bestille flerårlig stellavtale er 1.mai.

Merk: fra år 2023 tilbyr vi ikke sommerbeplantning kun for et år. Ønsker du dette så finnes det private aktører som kan kontaktes direkte. Gravstell Tromsø er et privat firma som blant annet tilbyr gravstell. De kan treffes på disse telefonnummerne: 90933327/48350314

 

Tilbake